Om oss

VI vill skapa tillväxt

Mikael Vilkas

Mikael Vilkas

Verkställande Kreatör & Professionell Coach

Mitt namn är Mikael Vilkas och har arbetat med marknadsföring och kommunikation i över 30 år. Jag registrerade första domänen redan 1996 och låg bakom flera framgångsrika hemsidor tidigt i Internets historia. Jag har även skapat Europas största radiokampanj för Toyota, lanserat varumärket Haägen Dazs i Sverige, gjort reklamfilm, varit programledare och popartist. Jag har  genomfört event över världen i allt från Moskva och London till Singapore och Dubai. Att arbeta ”crossmedia” har varit min livsstil både på den ”stora” byrån såväl som i rollen som ”digital nomad”.

Jag insåg tidigt att Sociala Medier, streamingtjänster, hemsidor, sökmotorer med mera skulle rita om kartan för hur företag behöver arbeta med sin kommunikation. Större företag har vetat detta länge och arbetar professionellt med både resurser internt i bolaget och externt med större byråer. Men endast mindre än 1% av alla Sveriges företag har fler än 200 anställda. När jag tillsammans med min fru Anna Sanderoth Vilkas startade AB Magnetbyrån 2015 så ville vi istället erbjuda tjänster som skapar tillväxt i små och medelstora bolag på deras villkor. Det är i dessa bolag som en förkrossande majoritet av alla nya arbetstillfällen skapas. Det är i dessa bolag den riktigt stora tillväxtpotentialen ligger. Här ville vi verka, här ville vi göra skillnad.

Idag har vi skapat ett ”Core Team” med spetskompens inom allt från att bygga hemsidor och SEO till Social Media Marketing och film. Vi sitter i Göteborg och har specialister spridda över Sverige och världen.

Tillsammans arbetar vi enligt våra värdeord: Enkelhet, Resultat och Frihet. ERF – helt enkelt.

Enkelhet

Vi gör det enkelt för våra kunder, medarbetare och samarbetspartners att nå sin fulla potential utifrån våra överenskommelser. Genom att alltid ställa frågan, ”hur gör vi det här så enkelt som möjligt?” håller vi oss till det som ger resultat

Resultat

Det vi gör skapar resultat och resultaten för oss framåt. Vi lägger fokus på vilka resultat vi vill uppnå för att våra kunder så att de  kommer närmare sina övergripande mål. Våra resultat skapar möjligheter att maximera och med det följer frihet.

Frihet

Vår modell ger våra kunder friheten att lägga sin energi där den ger störst effekt för helheten. Våra tydliga tjänster och villkor utgör ramen för vårt samarbete och inom den ramen är vi fria att skapa magi tillsammans.

Karolina bÄCK

Karolina bÄCK

Social Media Manager & Professionell Coach

VI är coacher

Något som gör oss lite unika är att flertalet av oss som arbetar inom Magnetbyrån också är professionella coacher enligt ICF- International Coaching Federation (världens största branschorganisation för professionellt utbildade coacher). Vi tar alltid med oss vårt coachande förhållningsätt i alla relationer med våra kunder.

Vi skapar motivation, fokus framåt och att får rätt saker att hända i rätt ordning. Metodiken används framgångsrikt inom allt från idrott till företagsledning och offentlig verksamhet. Coaching och det coachande förhållningssättet är en framgångsfaktor inom modernt företagande.

Kjell-Åke Norén

Kjell-Åke Norén

Multimedia, film, grafik och audiobranding

Vi lär känna dig

Vi startar vårt samarbete med en workshop. I denna workshop skapar vi förståelse för din verksamhets styrkor och vad som gör er unika. Genom coachande verktyg och metodiker skapar vi ett behagligt framåtdriv i vårt samarbete med er. Vi tittar bland annat närmare på:

  • Vad gör er unika?
  • Vilka är era styrkor?
  • Vad är viktigt att lägga fokus på direkt?
  • Vilka långsiktiga mål finns det?
  • Vilka är era kunder?
  • Vilka viktiga underleverantörer har ni?
  • Finns det andra strategiska samarbetspartners?
  • Vilka är era viktigaste utmaningar?

 

Maria GardTman

Maria GardTman

Social Media Manager/SMM-koordinator

Stolthet, glädje och utveckling

Våra kunder vittnar om att det är kul att arbeta med oss. Vi ser deras verksamhet och personerna bakom. Vi skapar sammanhang att vara stolta över.

Vi skapar resultat, ofta i oväntade konstellationer. Att få uppleva sin verksamhet med nya ögon är spännande och utvecklande.

Det faktum att vi skapare glädje och stolthet hos våra kunder är något vi själva är mycket stolta över.

Din egen SMM/Expert

Vi matchar dig med rätt smm

När vi lärt känna dig och vet vad vi ska leverera så matchar vi dig med en didicerad SMM (Social Media manager). Vår SMM blir din kontaktperson som fotar, filmar, intervjuar, annonserar och coachar dig till framgång på sociala medier och hemsida. Vi lägger stor vikt vid denna matchning och blir du mot förmodan inte nöjd så byter vi. Din SMM har hela vårt starka team bakom sig. Vi stöttar och föjer upp.

Vad vi gör

 

AB Magnetbyrån  skapar nyheter och inlägg på hemsida och i sociala media samt svarar på meddelanden och kommentarer. AB Magnetbyrån fotar, filmar, skriver texter och intervjuar. Allt detta sker i kundens namn och i samklang med företagets övriga kommunikation.

Vi skapar kampanjerna som styr nya kunder till er verksamhet via Google och mycket mer. Vår kompetens kring övrig produktion av film, musik, grafiskt material och trycksaker fungerar som smarta tilläggstjänster och används vid behov. Ni kan med gott samvete koncentrera er på kärnverksamheten. AB Magnetbyrån skapar kundmagneter. När företaget är starkt i alla delar kan den potentiella kunden möta dig och ditt företag på alla plattformar och hela tiden hamna i rätt fokus.

Vi har i huvudsak 3 olika nivåer på paket där du väljer det paket som bäst passar ert behov just nu. Ni betalar en fast summa per månad. Era kostnader sprids över året och det blir lätt att få en översikt. Det är inga problem att byta paket under resans gång. Upp eller ner efter behov. Vi utvärderar samarbetet löpande och justerar under vägen. Ni får en kundansvarig expert hos oss som samordnar alla aktiviteter. Vill ni endast använda våra tjänster ibland? Inga problem vi finner den lösning som passar er bäst.

Vi har samlat allt på ett ställe. En kontakt alla tjänster. Högsta kvalitet utan strul. Vi fokuserar på ditt innehåll och budskap. Vi skapar resultat utan krångel och arbetar effektivt. Du får koll på era kostnader och vi maximerar er investering. 

Kontakta oss

OM ETIK

 

AB Magnetbyrån arbetar med digital marknadsföring på ett nytänkande och framåtsträvande sätt. Vi är intresserade och tillmötesgående i kontakten med våra kunder och samarbetspartners utan att förolämpa eller kränka människors integritet. Vi håller oss till sanning och moral i våra texter utan att för den delen bli tråkiga. Magnetbyrån strävar efter att alltid behandla människor på ett rättvist och respektfullt sätt och skulle aldrig utföra något uppdrag som strider mot mänskliga rättigheter. Vi har ett transparent och ärligt arbetssätt som gör att våra kunder alltid kan känna sig trygga hos oss!

Kontakta oss