Vi är glada över att vi nu får äran att arbeta med en av de mest kompetenta och kompletta företagen inom anläggning och trädgård, We Fix.
Vi kommer att arbeta med We Fix marknadsföring i sociala media med mera. Även en uppdaterad hemsida är på g. We Fix drivs av Kristian och Mattias och fungerar också som ett franchisekoncept. AB Magnetbyrån passade på att träffa franchisetagaren Nicklas på We Fix som blev lönsam direkt.

Under gymnasietiden sommarjobbade Nicklas på We Fix. Direkt efter gymansiet begav sig Nicklas och en kompis ut på en 6 månader lång tripp till Asien. Väl tillbaka i Sverige igen började Nicklas heltid på We Fix.

Hur var det att börja heltid på We Fix Nicklas?

• Det var grymt kul direkt. Jag fick börja med allt från stenläggning till trädgårdsskötsel. Jag lärde mig av mina superduktiga medarbetare. När jag sedan blev erbjuden möjlighet att inom ramen för We Fix starta eget genom att bli fraschisetagare så nappade jag direkt. Mitt distrikt är Västra Frölunda och Torslanda.

Vad är det bästa med att vara franchisetagare?

• Jag kan fokusera på det jag tycker är roligt, kundernas behov. Sedan får jag hjälp och stöttning med all administration och bokföring.
Jag har också många kollegor inom We Fix som jag kan bolla idéer med.

Kan vem som helst bli franchisetagare?

• I princip. Men du bör vara utbildad trädgårdsmästare eller ha viss egen erfarenhet. We Fix har dessutom en riktigt bra utbildning som ingår i konceptet. Det gör det lättare att komma igång. Sedan kan du ju alltid vara med och praktisera ett tag tills du blir varm i kläderna.

Vad kostar det?

• Det kostar 50 000:- och då ingår utbildning och praktik. Sedan behöver du starta ett aktiebolag och man betalar en avgift baserat på hur mycket jobb man får samt för att få hjälp med administrationen.

Hur lång tid tog det innan du blev lönsam.

• Jag fick kunder direkt och gick plus minus noll första året med lön. År två gick jag med bra vinst och det rullar på fint. Det finns hur mycket som helst att göra och marknaden växer.

Vad gör du på fritiden Nicklas?

• Squash är ett stort intresse så jag försöker spela så mycket som jag hinner på fritiden. Förutom det så älskar jag och min sambo Victoria att ha igång olika renoveringsprojekt i vår lägenhet.

Det du inte visste om Nicklas?

• Jag är väldigt intresserad av matlagning och har riktat mitt intresse till Mexikanskt. Jag försöker laga allt från grunden inklusive brödet. Jag använder riktigt majsmjöl och har även en press som ger brödet dess rätta platta form. Perfekt för burritos och så vidare
Nicklas är franschisetagare på We Fix sedan drygt 3 år.