I veckan levererade vi en helt ny hemsida för vår kund Stiligt Aktiebolag. Företaget drivs av den mycket duktiga designern Steve Ristolainen som specialiserat sig på platsbyggda kök, garderober och förvaringslösningar. alltid unik design, ingen lösning är den andra lik. Vi gjorde en intervju med Steve. Den kan du läsa nedan. mycket nöje.

Träffa Steve Ristolainen

Designer och projektledare

Hej Steve! När startade ditt intresse för design och snickeri?

  • Jag har alltid varit intresserad. Redan som barn var det jag som mekade och fixade med allt möjligt hemma. Min pappa hade tummen mitt i handen så det blev naturligt att jag fixade och trixade. Men det var i USA, när jag var utbytesstudent på High School, som jag bestämde mig för att börja med det jag gör idag professionellt.

Hur kommer det sig?

  • Pappan i den värdfamilj jag bodde hos hade ett stort intresse för arkitektur, inredning och design. Han brukade ta med mig på promenader och bilturer i fashionabla områden med massor av vackra hus och hem. Hans passion smittade av sig och när jag sedan kom hem till Sverige började jag närma mig det jag gör idag. Jag har köpt, renoverat och sålt flera bostadsrätter och även ägt ett hyreshus. I efterhand inser jag att detta har genererat en kunskap som är till mycket stor kundnytta i flera aspekter. Dels har jag själv varit stor beställaren av hantverkare under många år. Vilket ger god förståelse för kundens situation. Därför är det alltid otroligt viktigt för mig att jag anlitar och jobbar med riktiga proffs.

Vad är det som driver dig?

  • Jag inspireras och motiveras av att plocka fram varje fastighets unika förutsättningar och anpassa dem efter min kunds behov och önskemål. Jag ser mina uppdrag som ett samarbete mellan mig och kunden där den gemensamma idén blir den bästa slutprodukten. En annan fördel med min bakgrund är att jag med min noggrannhet och kritiska tänkande har vridit och vänt på många beslut. Skall väggen vara en centimeter hit eller dit? Hur ser det ut med olika golvlister? Vilken bänkskiva fungerar bäst? Vad för skillnad gör olika placering av belysning?

Du ritar allt i 3d. Arbetar du också praktiskt vid leverans?

  • Jag älskar att snickra och detta kan vara till stor hjälp när det gäller komplexiteten i ett projekt. Vad som är möjligt och inte. Det ger också mig möjlighet att kvalitetssäkra det arbetet som utförs av mina samarbetspartners. Många gånger som kund så har man en tanke och vision men kanske inte riktigt vet hur man skall förverkliga den. Här kommer min praktiska sida in.

Det du inte visste om Steve?

  • Jag har döva föräldrar och kan därmed flytande teckenspråk.

Vad har du för hobbys?

  • Hmmm … Jag älskar att besöka möbelmässor över världen. Men det är kanske inte min hobby? Jo, men jag tycker verkligen om att läsa om internationell ekonomi.

Vad har du för framtidsvisioner?

  • Jag vill rita och bygga unika, nyckelfärdiga, hus i industristil där jag använder hållbara material som har hygroskopiska egenskaper. Husen skall hålla i 100+ år. Boytorna knyts samman i en vinterträdgård som kan användas hela året.

Besök Steves nya hemsida här.

Foto Petra Björstad