VD Anna Sanderoth Vilkas och Verkställande Kreatören Mikael Vilkas, grundare av AB Magnetbyrån

Det började egentligen den 31 maj 2013 när Anna bestämde sig för att säga upp sig från sin trygga fasta anställning, för att tillsammans med Mikael skapa något nytt inom ramen för Sumo Team. Det var startskottet på det som nu har blivit AB Magnetbyrån. Då talade de om att deras kompetenser och erfarenheter gifter sig väldigt väl. Mikaels enorma kompetens inom marknadsföring, branding, event, TV, radio får vilken kund som helst att skina och attrahera nya kunder. Annas kompetenser och erfarenheter inom att skapa tydlighet i organisationer med visioner, mål, värderingar, strategier och kultur skapar framgångsrik förändring, handlingskraft och resultat. Med både det interna perspektivet, Anna, och det externa perspektivet, Mikael, kunde Sumo Team erbjuda små och medelstora företag möjligheten att bli tydliga inifrån och ut, likväl som utifrån och in. Fokus ligger på digital marknadsföring och sociala media. Mikael Vilkas som reggade sin första domän redan 1994 har alltid bunnit för ny teknik och nya möjligheter. Hela tiden med ett fokus på att göra den egna kärnan tydlig utifrån målgruppernas intressen och att skapa idéer som lockar lojala följare att bli köpande kunder.

Under de två år som har gått så har tanken med att lägga magnetmarknadsföring i ett separat spår vuxit sig allt starkare. Den 1 september 2015 startades därför AB Magnetbyrån, företaget som stärker sina kunders attraktionskraft!

Mer om Anna:

Anna Sanderoth Vilkas, Verkställande Direktör för AB Magnetbyrån. Hon är även verksamhetskonsult, mentor och professionellt certifierad coach som har arbetat som interims VD, HR Direktör, Regionchef, International Change Manager mm. Anna skapar tydlighet i organisationer som i sin tur skapar handlingskraft och motivation. Styrning & Organisation, skapa säljkraft och tillväxt är några av Annas fokusområden. Anna är diplomerad i styrelsearbete och arbetar som mentor åt ägare, styrelsemedlemmar och operativ ledning.  Anna har lång erfarenhet av att arbeta internationellt på koncernnivå med dels som HR Direktör och dels med förändringsarbete och coachning av VD och ledningsgrupper. Som regionchef på Proffice ökade Anna omsättningen och personalstyrkan mångfaldt. Under mottot ”full fart sparar tid” etablerade Anna nya lokalkontor i tre städer. Anna Sanderoth Vilkas driver AAA bolaget Sumo Business Development AB sedan 2013, moderbolag till AB Magnetbyrån, tillsammans med maken Mikael.

Mer om Mikael:

Mikael Vilkas är Verkställande Kreatör för AB Magnetbyrån. Han har arbetat med kommunikation inom reklam, event, reklamfilm, musikvideos, företagsfilm och mycket mer i över 25 år. Mikael har därutöver varit programledare för Teknikens Värld på Kanal 5, På Turné/30 minuter blankt på Z-TV och medverkat i SVT, TV4, Nordic Channel med flera. Mikael Vilkas har även varit VD för Brewhouse Incubator (En inkubator för företag inom upplevelseindustrin). På Brewhouse sjösatte Mikael Vilkas affärsidétävlingen My Mission och var med och etablerade över 40 nya företag. I Södertälje är Mikael mannen bakom Telge Kick-start en affärsidétävling och inkubatorprocess. Mikael Vilkas driver AAA bolaget Sumo Business Development AB sedan 1998, moderbolag till AB Magnetbyrån, tillsammans med makan Anna.