Ett av världens bästa verktyg för att öka kompetensen om förändringsledning i företag och organisationer heter Change Pro Simulation. Vi på AB Magnetbyrån har skapat den svenska hemsidan www.changepro.se

Det handlar om upplevelsebaserat lärande i tävlingsform. Så här går det till när man genomför en omgång av Change Pro Simulation:

Vid genomförandet av en omgång med Change Pro sker det i små grupper om 3-6 personer. Grupperna tävlar mot varandra i att på snabbast tid och med bäst strategi genomföra en fiktiv förändring i en stor organisation. Tävlingen sker på laptop och teamet ställs inför olika alternativ och utmaningar. Att gå igenom hela spelet tar mellan 1,5 till 2 timmar. Under spelets gång får teamet hela tiden visuell bekräftelse på hur det går. Teamet får också respons via ljudeffekter från spelet om man är på rätt väg eller inte. De övriga teamen bokstavligen hör varandras med- och motgångar. Energi och glädje skapas i rummet. En simulering med Change Pro kan med fördel användas som en del i en konferens som team-building. Men vanligtvis används Change Pro i utbildningssammanhang under en hel- eller halvdag. Simuleringen varvas då med förändringsteori.

Det är Anna Sanderoth Vilkas som håller Change Pro Simulation I Sverige. Läs mer om Anna här: www.annavilkas.com